Postoje trenuci koji ne traže povod, već samo dobar razlog da se zaustavimo i uživamo. U mirisu vina, u ukusu koji traje, u razgovorima koji teku prirodno – kao i vino koje ih prati. Upravo takvi trenuci očekuju vas 04, 05. i 06. novembra od 20:30h, kada vas restoran Le Petit Bistro Blue Centar poziva da nam se pridružite na Danima vina – događaju koji slavi spoj ukusa, tradicije i uživanja.
Tri večeri, jedna ideja: vino i hrana u savršenoj harmoniji

Koncept je jednostavan, a istinski hedonistički. Tokom tri nezaboravne večeri, gosti će imati priliku da se prepuste pravom vinskom iskustvu i pomno osmišljenim menijima u kojima se svako jelo savršeno slaže sa pažljivo odabranim vinom. Svaki tanjir, svaki gutljaj i svaki trenutak pažljivo su usklađeni da bi zajedno stvorili harmoniju ukusa i emocija.
Dani vina nisu samo gastronomski događaj, već svojevrsni ritual uživanja. To je prilika da otkrijete nove nijanse vina domaćih vinarija, da probate nešto drugačije, i da u prepoznatljivom ambijentu restorana Le Petit Bistro Blue Centar doživite večeri koje se pamte – ne samo po ukusu, već i po atmosferi.
Meni koji priča priču o vinima i emocijama

Za ovu priliku pripremljena su dva ekskluzivna seta menija, svaki sa sopstvenim karakterom i ritmom ukusa. Prvi je pun, raskošan i ‘klasično’ hedonistički. Drugi je laganiji, čistih linija ukusa, idealan za ljubitelje posnih varijanti i morskih nota. Zajedničko im je – promišljeno uparivanje koje iz svakog zalogaja izvlači maksimum.
Meni I (3.500 dinara) počinje pažljivo pripremljenim predjelom – paštetom od pileće džigerice, džemom od malina i hrskavim lukom, uz koje se služi vino Doja Prokupac. Glavno jelo donosi pravi klasik – Wellington biftek sa pireom od tartufa i sosom od crvenog vina, praćen vinom Matalj Kremen, dok večeru zaokružuje raskošna čokoladna dekadencija sa sladoledom od vanile i čašom Frug Rose vina.
Za ljubitelje laganijih ukusa tu je Meni II (3.200 dinara) – posni, ali nimalo skroman po intenzitetu ukusa. Počinje sevičeom od bele ribe sa šumskim voćem i čili salatom, uz vino Frug Grašac. Sledeći tok je brancin sa spanaćem à la crème, ratatuom od povrća i sosom od belog vina, uparen sa Temet Tri Morave belo, a završava se pitom od šumskog voća i vanil kremom, uz osvežavajuće Erdevik Rose Nostra vino.
Svako jelo pažljivo je upareno sa vinom koje ne samo da ga dopunjuje, već ga nadograđuje – kao da vino i hrana razgovaraju na istom jeziku.
Le Petit Bistro Blue Centar – ambijent koji naglašava doživljaj

Le Petit Bistro Blue Centar je mesto gde atmosfera radi za vas: diskretno osvetljenje, elegancija koja ne opterećuje i servis koji zna da bude tu, a da se ne nameće. Tokom Dana vina, sve je podređeno ritmu večeri: prvo gutljaj, zatim zalogaj, pa razgovor koji se nastavlja bez žurbe. Ako želite intimu, birajte mirniji kutak; ako ste došli sa društvom, uživaćete u dinamičnijem delu sale. U oba slučaja, dobićete ono zbog čega su gosti Bistroa verni – toplu pažnju i besprekornu organizaciju.
Vinska priča sa domaćim potpisom
Poseban šarm ovog događaja leži u vinarijama iz Srbije koje su zastupljene u uparivanjima: Doja, Matalj, Frug, Temet i Erdevik. Svaka čaša dolazi sa kratkim objašnjenjem stila i razloga zašto se baš to vino savršeno slaže sa jelom uz koje se služi. Rezultat? Ne samo lepo veče, već i nova znanja o vinskim sortama, regijama i aromatskim profilima – prezentovano nenametljivo, kroz užitak.
Zašto ne smete propustiti Dane vina u restoranu Le Petit Bistro Blue Centar?

Zato što su Dani vina zamišljeni kao tri tematske večeri koje spajaju najbolje od Le Petit Bistro filozofije: kreativnu kuhinju, pažljivo birana vina i atmosferu zbog koje se ljudi vraćaju. Bilo da dolazite u paru, sa prijateljima ili želite da iznenadite poslovne goste – ovo je događaj koji ostavlja utisak. Uz to, cene set menija su pažljivo formirane da ovaj doživljaj učine dostupnim, a opet ekskluzivnim.
Rezervacije su obavezne – broj mesta je ograničen, a interesovanje tradicionalno veliko!
📍 Španskih boraca 3, Novi Beograd
📞 +381 64 32 32 322
