Iskustvo za pamćenje – Rafting na Tari

Želite li da osetite sjajnu pustolovinu i da doživite iskustvo za pamćenje – Rafting na Tari je prava stvar za vasBezbedan način zabave pun adrenalina i pozitivne energije potreban je svima koji žele da se opuste u prirodi, daleko od gradske vreve. Tara ima preko 20 izuzetno atraktivnih bukova i brzaka, naročito na poslednjih 18 kilometara reke, a usput možete da obiđete i nekoliko fascinantnih vodopada visine preko 20 metara.

 

Rafting na Tari

 

Rafting na Tari na jedinstven i čaroban način spaja odmor i uživanje uz popratni adrenalin, koji će da obuzme celo vaše telo. Ovaj fenomenalan provod na reci u netaknutoj prirodi, ostaće vam zauvek u sećanju kao jedno od najlepših događaja u vašem životu. Rafting je vid sportske aktivnosti koji se izvodi na reci, u gumenom čamcu, gde se određena grupa ljudi (od 4 do 10 članova) niz rečne brzake. Sve u cilju zabave, druženja i rekreacije.

 

iskustvo-za-pamcenje-rafting-na-tari-3

 

Reka Tara je dugačka 146 kilometara i spada u sam vrh najatraktivnijih svetskih reka za rafting. Voda je kristalno čista, svetlo plave je boje i pitka celom dužinom svog toka. Rafting na Tari može da traje oko 60 minuta ukoliko se spuštate u maju ili do 4 sata ako ste tamo u avgustu ili septembru. Vremensko spuštanje uglavnom zavisi od vremenskih uslova, to jest od visine vodostaja, ali i od samih učesnika. Na rafting možete da povedete svoje prijatelje ili ovde da upoznate ljude koji imaju slična interesovanja kao vi.

 

Ukoliko niste plivač, rafting na Tari je veliki izazov za vas i moguća pobeda straha od brze vode. Ako ipak smatrate da rafting nije za vas, ne brinite jer ovde imate još aktivnosti koje možete da radite i da se sjajno zabavite. Tu je nesvakidašnja avantura Jeep safari koji predstavlja praktičan i moderan obilazak ove nestvarne prirode. Jedna od lokacija Jeep safarija je mesto gde se odigrala bitka na Sutjesci u Drugom svetskom ratu 1943.godine. U toj turi prelazićete iz jedne države u drugu, jer je nadomak kampa Rajska Rijeka granični prelaz između Bosne i Crne Gore. Džipom ćete se dovesti i do vidikovca sa kojeg se pruža neverovatan pogled na prašumu, kao i na predivan vodopad. Možete da napravite sjajne fotografije koje će da zabeleže ove nesvakidašnje prizore.

 

iskustvo-za-pamcenje-rafting-na-tari-2

 

Uz Rafting na Tari i Jeep safari, Zip line je sledeća aktivnost kojoj možete da se prepustite. Imaćete osećaj kao da letite iznad Pivskog jezera koje je smaragdno-zelene boje i čiji prizor će da očara sve prisutne. Nalazi se na teritoriji Crne Gore i udaljeno je svega nekoliko kilometara od kampa Rajska Rijeka. Ova neobična avantura omogućuće vam da iz ptičje perspektive doživite ove predele koji su svakako vredni pažnje.

 

Dođite u kamp Rajska Rijeka i doživite prirodu svim svojim čulima. Uživajte u aktivnostima koje se nalazi u blizini kampa i u preukusnoj tradicionalnoj hrani, karakterističnoj za ovaj kraj.

 

 

V.R.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE