Rafting na Tari – Fantastična avantura u septembru

Ukoliko vam je potrebno da se bar na kratko isključite iz svakodnevice i upustite u avanturu u prirodi, onda je rafting na Tari pravo mesto za vas. Priroda je oduvek bila oaza mira, energije i naše savršeno utočište. Uživanje u prelepim pejzažima u kombinaciji sa raftingom zaista može da vam napuni baterije i pruži vam jedan savršen beg od obaveza  i posla.

Rafting Tarom
Rafting Tarom

Na kampu Rajska Rijeka pronaćićete sve što vam je potrebno da se kvalitetno opustite i provedete nezaboravno, kao i smeštaj u prirodnom ambijentu. Rafting je odličan način da povedete sa sobom prijatelje, i porodicu i zajedničkim snagama uplovite u avanturu punu adrenalina u netaknutoj prirodi i prelepoj reci Tari.

Kamp Rajska Rijeka poseduje jednu od najbezbednijih oprema za rafting, napravljenu od neoprena koji kao materijal ima idealnu fleksibilnost i stabilnost u širokom temperaturnom opsegu. Čamci za rafting napravljeni su od visoko otporne gume koja ima nekoliko slojeva, kao i više odvojenih vazdušnih komora.

Ukoliko ste prvi put na raftingu, nema potrebe za brigom. Rafting na Tari je potpuno bezbedan i uz vas je u svakom momentu vodič koji sedi na krmi i upravlja raftom kroz reku. Uloga vodiča je višestruka i osim toga što su vrhunski veslači, takođe su odlični poznavaoci divljih voda. U većini slučajeva radi se o osobama koje su odrasle na divljim vodama, kao što su reka Drina i reka Tara i samim tim odlično poznaju svaki deo, uvalu, vodopad ili brzak. Upravo ovo ih čini idealnim vodičima koji će vas na najbolji i najbezbedniji način voditi kroz avanturu.

Vremensko trajanje raftinga varira u zavisnosti od vodostaja. Ukoliko je vodostaj nizak, rafting traje oko 4 sata, ukoliko je vodostaj nizak rafting traje oko 60 minuta.

Rafting Tarom

Reka Tara na svom toku ima pad u proseku od 4,5m po kilometru, a duga je 146 km što je takođe čini odličnom za rafting. Po stepenu aktivnosti za rafting poseduje ocenu 4a što je čini jednom od najatraktivnijih reka na svetu. Čista svetlo plava boja reke Tare oduzima dah, kao i neverovatna činjenica da u toku sjajne avanture raftingom, možete da je konzumirate jer je čitavom svojom dužinom pitka!

U toku posete kampu Rajska Rijeka takođe ćete imati priliku da se družite i upoznate sa drugim ljudima iz kampa i drugih čamaca. Dakle ukoliko ste željni avanture, adrenalina i super dobrog provoda, rafting na Tari idealno je mesto za Vas i Vaše društvo ili porodicu.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE