Šinska rasveta

Šinska rasveta je moderna i fleksibilna opcija rasvete koja se podjednako često koristi u stambenim, kao i u komercijalnim i poslovnim prostorima, poput prodavnica, restorana, kancelarija, štandova i izložbenih prostora. Ova vrsta rasvete se sastoji od šinske napojne trake koja se montira na plafon i povezuje sa pojedinačnim rasvetnim telima (spotovi, spot ili šinski reflektori) postavljenim na različitim tačkama duž trake (šine).

Odličan je izbor kako za velike, tako i za manje prostore jer se broj šina, odnosno dužina ove vrste osvetljenja bira i montira prema potrebi i želji korisnika. Šinska rasveta takođe pruža fleksibilnost u smislu rasporeda svetlosnih tela. Šinske reflektore možete postaviti u bilo kojoj poziciji duž šinske trake i prilagoditi ih u bilo koje vreme.

Zahvaljujući tome, možete lako i brzo prilagoditii i promeniti osvetljenje vašeg prostora stvarajući različite ambijente i efekte, od „razbacanog“ svetla duž cele prostorije, preko svetla usmerenog na zidove, do naglašavanja (akcentovanja) određenih predmeta ili delova prostora.

Može se koristiti kao samostalna ili kao dopunska rasveta u kombinaciji sa drugim tipovima osvetljenja.

Fleksibilnost i laka promena rasporeda šinske rasvete je jedna od njenih glavnih prednosti. Na primer, ako često menjate postavke u muzeju ili galeriji, možete lako prilagoditi osvetljenje kako biste najbolje istakli eksponate. Isto možete primeni i na proizvode izložene u prodavnicama, na štandovima i slično. Takođe, šinska rasveta vam omogućava da lako prilagodite osvetljenje i u zavisnosti od doba dana ili godišnjeg doba, što posebno može biti korisno u ugostiteljskim objektima.

Ostale prednosti šinske rasvete su i: moderan dizajn, energetska efikasnost (koristeći LED sisteme) i laka instalacija, odnosno montaža.

ŠINSKA RASVETA – INSTALACIJA I PODEŠAVANJE

Kada je šinska rasveta u pitanju – instalacija i podešavanje su relativno jednostavni i mogu se obaviti bez angažovanja stručnjaka. Međutim, ukoliko niste sigurni u svoje veštine, uvek je bolje da pozovete profesionalca da obavi instalaciju.

Dimenzije u kojima se šine proizvode su različite, mada su najčešće dužine 1m i 2m. Šine se međusobno mogu povezivati uz pomoć namenskih konektora i na taj način i produžiti. Zahvaljujući konektorima, šine se mogu postavljati u različitim oblicima. Mogu se montirati i pod uglom, u obliku slova T, L ili I.

Na našem tržištu se najčešće mogu naći 3 osnovne boje svetla, kao i tela šina i šinskih reflektora: crna, bela i siva.

Podešavanje šinskih reflektora je izuzetno jednostavno. Oni se mogu: pomerati po šini, mogu se rotirati, postavljati pod uglom i usmeriti ka željenoj površini.

Šinski reflektori se proizvode u dve varijante – sa ugrađenim led modulom kao integrisan LED ili klasičnim grlom bez sijalice. U ovom drugom slučaju, sam kupac bira boju i jačinu sijalice koju će ugraditi u reflektor.

GDE KUPITI NAJBOLJU ŠINSKU RASVETU

Odgovor na pitanje gde kupiti najbolju šinsku rasvetu je takođe jednostavan i glasi – kompanija Mak Trade.

Mak Trade je dobro poznato ime i regionalni lider u oblasti proizvodnje i distrbucije artikala iz oblasti: tela za osvetljenje i pratećeg pribora, automatike, elektroinstalacionog materijala i galanterije, rezervnih delova bele tehnike, grejnih tela, ventilacionih uređaja i opreme.

Pored bogatog asortimana, pouzdanosti i vrhunskog kvaliteta proizvoda, Mak Trade je prepoznatljiv i po odličnom odnosu cene i kvaliteta svih artikala iz njihove široke ponude.

Kompletnu ponudu šinske rasvete i prateće opreme možete pogledati u Mak Trade online prodavnici, preko koje lako i jednostavno možete izvršiti i željenu kupovinu. Naručeni proizvodi će vam u najkraćem roku biti dostavljeni na kućnu adresu.

Ukoliko želite, možete posetiti i njihove maloprodajne objekte ili ih konktirati putem broja telefona 011/3531-700.

Mak Trade – Kvalitet koji se prepoznaje

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE