Vitaminska infuzija sastav

Ukoliko vas zanima kakav je vitaminska infuzija sastav, upoznaćemo vas sa osnovnim činjenicama koje je potrebno da znate.

Vitaminska infuzija sastav podrazumeva, pre svega, adekvatnu količinu i kombinaciju odabranih vitamina i minerala. Najčešće su u pitanju: vitamin C, vitamini B kompleksa (B1, B2, B3, B5, B6 I B12) i minerali kalcijum, kalijum i magnezijum.

Vitamin C, kao moćan antioksidans, pomaže organizmu u prirodnoj odrbrani od virusa, bakterija i gljivica, kao i u borbi protiv slobodnih radikala. Smatra se da je za jačanje imuniteta i organizma u celini, vitamin C pravi izbor.

Vitamini B kompleksa pomažu u prevenciji brojnih infekcija, a takođe pomažu i kod: održavanja pravilnog funkcionisanja ćelija, dobrog funkcionisanja nervnog sistema, podizanja nivoa energije, boljeg varenja, poboljšanja apetita, stvaranja crvenih krvnih zrnaca, održavanja zdravlja kože, kose i noktiju, produkcije hormona i holesterola, jačanja tonusa mišića, slabijeg vida, zdravijeg kardiovaskularnog sistema itd.

Kalcijum daje čvrstinu kostima i zubima, učestvuje u intraćelijskom prenosu signala u mišićima i nervima, ima važnu ulogu u procesu zgrušavanja krvi i rada srca.

Kalijum, treći mineral po zastupljenosti u ljudskom telu, sinonim je za dobro zdravlje. Bez njega nisu mogući brojni metabolički procesi u organizmu, uključujući pravilno funkcionisanje mozga, srca, bubrega i mišića.

Magnezijum je mineral koji je izuzetno važan za ljudski organizam. Učestvuje u aktiviranju preko 300 različitih enzima odgovornih za normalno odvijanje metaboličkih procesa.

Koncentracija navedenih sastojaka u vitaminskim infuzijama, u najvećem broju slučajeva, kreće se do preporučenih dnevnih doza za čoveka. Međutim, u slučaju određenih bolesti ili stanja, u sastav vitaminske infuzije se ubacuje veća količina određenog vitamina ili minerala, u skladu sa individualnim potrebama svakog pacijenta. Takođe, po potrebi se u njihov sastav mogu dodati i adekvatni medikamenti.

Poznato je i da veće potrebe za vitaminima od prosečnih imaju pušači, osobe koje često konzumiraju alkohol, kao i osobe koje su duži vremenski period izložene većim psihičkim ili fizičkim naporima.

 

VITAMINSKA INFUZIJA CENA

Iako zdravlje nema cenu, većinu pacijenata, osim blagodeti koju ona ima za njihov organizam, interesuje i vitaminska infuzija cena

Preporučujemo da se, kada vam je potrebna vitaminska infuzija, kao i kada su ostale zdravstve usluge u pitanju, obratite isključivo stručnim i profesionalnim medicinskim licima i licenciranim medicinskim ustanovama. Imajte na umu da svaka nestručna intervencija može naneti štetu vašem organizmu i ugroziti vam zdravlje.

Renomirana specijalistička klinika ProHealth u Beogradu je prava adresa ukoliko želite da se za vaše zdravlje pobrinu vrhunski stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom i izuzetnim rezultatima u radu. U ProHealth klinici vitaminska infuzija cena se kreće od 6.000,00 rsd do 10.000,00 rsd, u zavisnosti od vrste leka koji se ordinira u terapiji.

Klinika ProHealth svojim pacijentima obezbeđuje najkvalitetnije lečenje u oblasti: opšte medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije , reumatologije i pedijatrije. Post covid rehabilitacija, vežbe za žene posle porođaja i vitaminske infuzije su u poslednje vreme među najtraženijim zdravstvenim uslugama, a sve one se u klinici ProHelth pružaju na vrhunskom nivou stručnosti i kvaliteta.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE