Najbolja rasveta za vaš dom

Odgovor na pitanje koja je najbolja rasveta za vaš dom nije tako jednostavan kao što se na prvi pogled može učiniti. Naime, pored osnovnih zahteva u pogledu kvaliteta, bezbednosti, pouzdanosti i estetike samog izvora svetlosti, postoji još nekoliko izuzetno važnih faktora koje morate uzeti u obzir prilikom donošenja odluke koja je najbolja rasveta za vaš dom.

Tip rasvete koji vam je potreban, na prvom mestu zavisi od namene i veličine prostora za koju birate osvetljenje. Veličina i namena prostora, kao i prisustvo ili odsustvo prirodne svetlosti u njemu, određuju svetlosni luks, kao i potrebnu veličinu sijalica i adekvatnu jačinu osvetljenja. Važno je da znate da ukoliko postavite samo jedan tip osvetljenja u vidu centralnog svetla, sasvim sigurno nećete postići pun efekat prijatnosti i lepote datog prostora. Iz tog razloga se uvek preporučuje kombinovanje više raznovrsnih tipova rasvete.

Na primer, dnevni boravak kao prostorija u kojoj se najčešće boravi i koja ima najviše namena, poput: odmaranja, gledanja televizije, čitanja, druženja sa porodicom i prijateljima i slično, obavezno mora imati više različitih vrsta svetlosnih izvora. Spavaće sobe treba da poseduju centralni i usmereni tip osvetljenja.  Trpezarija i kuhinja, takođe zahtevaju da pored centralnog, imaju i usmerene tipove rasvete, naročito iznad stola za ručavanje, šporeta, radnih površina itd.

Najbolja rasveta za vaš dom nalaže i da vodite računa o optimalnom rasporedu rasvete u prostoru, kao i o boji svetla koju ćete odabrati. Žuta boja svetla reflektuje toplinu i prijatnost i kao takva preporučuje se za spavaće sobe i dnevni boravak, dok se bela boja svetla prvenstveno preporučuje za kupatila i kuhinje.

Još jedan važan savet kada je najbolja rasveta za vaš dom u pitanju glasi – ukoliko želite da na najlepši mogući način istaknete i naglasite estetiku vašeg doma, ne zaboravite da u planiranje osvetljenja obavezno uključite i dekorativnu rasvetu.

RASVETA BEOGRAD

Kada na internetu potražite termin rasveta Beograd otkrićete da se na tržištu rasvete u našoj prestonici nalazi zaista fascinantan asortiman najmodernijih i najraznovrsnijih tipova rasvete za sve prostore i sve namene.

U želji da vam traganje olakšamo, predlažemo da posetite maloprodajne objekte ili online shop Mak Trade fantastične kompanije Mak Trade. Iza njihovog ugleda i reputacije stoji dugogodišnja liderska pozicija u proizvodnji i distribuciji rasvete vrhunskog kvaliteta i dizajna. Budite sigurni da ćete kod njih pronaći najbolje od najboljeg i dobiti pouzdanu, profesionalnu i brzu uslugu, uz pristupačne cene.

Nema sumnje da su rasveta Beograd i Mak Trade dobitna kombinacija kada je najbolja rasveta za vaš dom u pitanju.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE