Vežbe za žene posle porođaja

Poznato je da su vežbe za žene posle porođaja izuzetno važne za psiho fizičko stanje porodilje, zato ih mnogi doktori preporučuju odmah nakon što se majka oseti spremnom. Pre početka aktivnosti, svakako je potrebno posavetovati se sa lekarom, jer je važno da on vidi da li je rana zarasla i da li je vaše telo spremno za fizičku aktivnost.

Mnogim novopečenim mamama biće malo teže da se kreću u početku, ali zahvaljujući programu vežbe za žene posle porođaja, mnogo brže ćete se povratiti svojim svakodnevnim obavezama. Neke mama ipak jedva čekaju vežbe kako bi povratile svoju liniju pre trudnoće, ali je pravi trenutak za vežbe onda kada Vi sami osetite da ste spremni za to.

VEŽBANJE POSLE POROĐAJA

Kada je u pitanju vežbanje posle porođaja, fokus je na vežbama koje jačaju oslabljene mišiće kao i na edukaciji majke kako da se ponaša sa svojom bebom kada su sve druge fizičke aktivnosti u pitanju. . Pravim odabirom vežbi za žene posle porođaja Vaše telo oslobodiće se od stresa i štitiće vas od postporođajne depresije koja se može dogoditi mnogim mamama.

Redovno bavljenje preporučenim aktivnostima ojačaće i tonirati vaše mišiće i podići nivo energije, tako da se nećete više osećati iscrpljeno i umorno. Pored toga, pomoći će vam da smršate i brže povratite svoju kilažu koju ste imali pre trudnoće.

Ono što je najvažnije kada su vežbe posle porođaja u pitanju, jeste da će vam one pomoći pri eliminaciji depresije i anksioznosti kako biste mogli blagovremeno da se posvetite i sebi i vašoj bebici. Toliko je razloga zbog kojih je fizička aktivnost posle porođaja važna, da ćete sigurno sa velikim zadovoljstvom dočekati da počnete sa vežbama.

Neki lekari preporučuju vežbe posle porođaja već nakon 7 dana, ali mi opet naglašavamo da je pravo vreme onda kada ste Vi i vaše telo spremni. Uz adekvatan plan vežbi i pravog lekara, busite sigurni da ćete uživati u svakodnevnom vežbanju.

Odaberite kliniku ProHealth koja vam nudi najbolji program za vežbe posle porođaja i gde vas očekuju lekari sa dugogodišnjim iskustvom koji će se maksimalno potruditi da se što pre osećate bolje. Odaberite pravo mesto za sebe i uživajte sa vašom bebom čak i dok vežbate.

Sve dodatne informacije o klinici ProHealth i slobodnim terminima za pregled možete saznati putem broja +381 11 42 07 063 ili +381 61 2877 737.

T.Ž.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE