Zašto je rafting Tarom odlična ideja za team building?

Da li znate zašto je rafting Tarom odlična ideja za team building? Team building (timbilding) je pojam koji se pojavio osamdesetih godina prošlog veka u Americi. Proširio se širom sveta, pa danas gotovo svaka kompanija koja drži do dobrog odnosa među svojim zaposlenima organizuje za njih ovakav vid zabave.

O tome svedoči i bukvalan prevod – stvaranje tima. Timbilding omogućava da se kolege još bolje povežu i da razviju još jači osećaj pripadnosti kompaniji. Poboljšavaju se komunikacija i motivacija, povećavaju se produktivnost i efikasnost, uči se o slabostima i prednostima.

Svaki ovakav skup čine edukativno-rekreativne ili zabavno-rekreativne aktivnosti. To mogu da budu igre na otvorenom ili zatvorenom, avanturistička putovanja, wellness aktivnosti, uz obavezan večernji provod. Jedna od čestih aktivnosti na koje se odlučuju kompanije iz naše zemlje je rafting Tarom.

RAFTING TAROM

Rafting Tarom

Najatraktivniji deo toka reke Tare je njenih poslednjih 25 kilometara. Baš ovde se i održava rafting Tarom. On se organizuje u kampovima, koji se nalaze u Republici Srpskoj, na oko 20 kilometara od Foče.  Jedan od kampova koji se nalazi na poslednjih 15 kilometara toka Tare, što je ujedno i najatraktivniji deo, jeste Rajska Rijeka.

Sezona raftinga je duga i traje od aprila do oktobra, pa kompanije zainteresovane za ovakav timbilding mogu da biraju termin koji im je najpogodniji. Oni koji vole adrenalin i brzinu, trebalo bi da odaberu april, a oni koji žele laganije splavarenje trebalo bi da se opredele za septembar.

Rafitng ponude su različite – druženje može da traje samo jedan dan, ali i nekoliko dana. Tako se, osim samog rafting, mogu organizovati i različiti izleti, džip safari, jahanje i slično.

Osim aktivnog odmora, na ovaj način moći ćete i da napunite baterije uživajući u prirodi. Primer je Rajska Rijeka, koja  je okružena planinama: Vučevo, Vukuša, Zlatni bor, Maglić, Volujak, Zelengora, Durmitor, Ljubišnja, ali i sa čak tri kanjona Tare, Pive i Drine. Kamp je smešten na samoj obali Drine, nedaleko od njenog nastanka.

REKA TARA

reka tara

Tara je reka koja deli Republiku Srpsku i Crnu Goru. Nastaje ispod planine Komovi, a većim delom protiče kroz Crnu Goru. Dugačka je 146 kilometara. Kanjon Tare je pod zaštitom UNESCO-a, dubok je  i do 1333 metara, a dugačak 149 kilometara. Posebna atrakcija na ovoj reci, osim raftinga, svakako je most na Đurđevića Tari. Priuštite sebi nezaboravan dan sa koelgama i osetite sve moći magične prirode koja nas okružuje.

POSLEDNJE OBJAVE

POVEZANE OBJAVE